Днес се навършва една година от началото на абсолютното безумие

...
 Днес се навършва една година от началото на абсолютното безумие
Коментари Харесай

Борисов за годишнината от войната: България трябва да застане от правилната страна на историята

 „ Днес се навършва една година от началото на безспорното безумство в най-новата история на Европа - нападението на Русия над Украйна.

Ако до преди 12 месеца цивилизованият западен свят не вярваше, че е допустима война на територията на Стария континент, то през днешния ден не можем да повярваме до каква степен е кадърен да стигне един деспот като Путин, в устрема си към съсипия ”. Това написа във Facebook водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка годишнината от войната в Украйна.

„ Още при започване на съветската експанзия, ние от ГЕРБ бяхме първите, които поискахме даване на 100% всеобхватна помощ за Украйна, в това число и военна. Въпреки дейната опозиция на тогавашното боязливо и колебливо постоянно държавно управление на Кирил Петков, нашата парламентарна група съумя да създаде и одобри законопроект, с който да задължи Министерския съвет да даде военна и военно-техническа помощ на Украйна, която към този момент е реалност.

Сега пред България няма различен избор с изключение на да застане от вярната страна на историята. Събитията, които се случват на едвам 400 км. от границите ни са добър мотив да се замислим какво съставляват категории като сигурност и непоклатимост, които в дни на разцвет одобряваме за даденост, само че една бърза „ смяна ” е в положение да унищожи за дни. България би трябвало да продължи да оказва помощ на другарска Украйна. Българите би трябвало да помогнем на България ”, добавя той.

 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР